Újabb álhír!

Korábbi álhír alapján reméltek sokan 2,5 millió forintos támogatást, és most íme egy újabb, mely szerint 2018. szeptember 17-től igényelhető az egyszeri 65.000 forintos támogatás, ráadásul alanyi jogon mindenkinek jár.

Korábban terjedt, de még mai is gyakran találkozni azzal álhírrel az interneten, melynek alapjaként a Hazai Hatékonyság programcsomagot jelölik meg egyes internetes oldalak és közösségi média profilok. Az álhír szerint 2,5 millió forint lakáskorszerűsítési támogatás jár mindenkinek alanyi jogon, mely április 16-tól lenne elérhető és az önkormányzattól kellene igénylőlapokat kérni. A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a hír terjesztőitől és felhívja a figyelmet arra, hogy sem Hazai Hatékonyság 2.0 nevű támogatás, sem más elnevezésű konstrukció keretében nem nyújt ilyen támogatást. Kérjük a tisztelt lakosokat, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapján tájékozódjanak a továbbiakban. mehi.hu

A napokban pedig egy újabb álhír látott napvilágot, miszerint alanyi jogon mindenki igényelhet egyszeri 65.000 forintos támogatást. A minden évben egyszer igényelhető támogatást, az álhír szerint az önkormányzatoknál igényelhető, személyigazolvány és lakcímkártya felmutatása ellenében. Kérelmében hivatkozhat nehéz körülményeire, egészségi állapotára, életkorára, közeli hozzátartozó halálesetére, havi kiadásainak aránytalan emelkedésére, természeti katasztrófa miatt fennálló súlyos élethelyzetére, saját háztartásában nevelt kiskorú vagy tanulmányokat folytató gyermek(ek) eltartásának nehézségeire, alacsony nyugellátására.

Az önkormányzat elhatárolódik a hír terjesztőitől és felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy ilyen támogatás, ilyen formán nem létezik.

 

Siroki Közös Önkormányzati Hivatal

Nyomtatás